Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2007

Συνέχεια των Καταστροφικών Εργασιών στην Αετοφωλιά


Οι εργασίες εξόρυξης μαρμάρου συνεχίζονται κανονικά. Κανένας δεν έχει ενδιαφερθεί κανένας δεν έχει ασχοληθεί με το πρόβλημα που ακούει στο όνομα παράνομη εξόρυξη μαρμάρου και απόρριψη αυτού στην θάλλασα.
Εχουμε κάνει σαν Σύλλογος αρκετές προσπάθειες να σταματήσουμε αυτήν την παρανομία, δεν υπάρχει όμως ανταπόκριση, ούτε απο τον δήμο Εξωμβούργου Τήνου ούτε απο το Επαρχείο και ούτε κάν απο τη αστυνομία . Κανένας απο τους φορείς δεν παίρνει θέση στις παράνομες αυτές προσπάθειες της ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΘΟΛΟΣ ΑΕ.
Εχουμε στα χέρια μας την απο 9/7/2007 απάντηση απο την ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΜΝΕ/Φ11.3.20Λ/0/1015 η οποία αναφέρει τα εξής οτι σύμφωνα με αυτοψία που πραγματοποιήθηκε απο μηχανικούς της υπηρεσίας στην θέση Μάρμαρα Αετοφωλιάς Τήνου διαπιστώθηκε οτι διενεργούνται απο την εταιρία ΘΟΛΟΣ ΑΕ εργασίες ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΑΠΟΛΗΨΗΣ για τις οποίες δεν προκύπτει να υπάρχουν τα απαιτούμενα στοιχεία νομιμότητας για διενέργεια λατομικών εργασιών, οι οποίες εργασίες εκτός της προσβολής στο περιβάλλον εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των εργαζομένων και περιοίκων.
Παρόλο όμως της απόφασης η συγεκριμένη εταιρία με υπεργολάβο τον Ιωάννη Φόνσο συνεχίζουν τις εργασίες σαν να μην συμβαίνει τίποτε. Σαν Συλλογος ζητάμε απαντησεις απο την πολιτεία για τα παρακάτω ερωτήματα.

1.ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ?
2.ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ {ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ} ΝΑ ΠΕΤΑΜΕ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ?
3.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΕΝΟΣ ΛΙΜΑΝΙΟΥ?
4.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
5.ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΝΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΕΤΟΦΩΛΙΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΑΡΜΑΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: