Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ


Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς. Πολλά από αυτά με τα οποία μεγαλώσαμε χάνονται: Άνθρωποι, συνήθειες, παραδόσεις. Τα χωριά μας σταδιακά αλλοιώνονται, αλλά κρατούν ακόμη μέρος από τον χαρακτήρα τους. Ο τρόπος ζωής έχει ριζικά αλλάξει στους νέους και από γενιά σε γενιά η αλληλεπίδραση με την Τηνιακή γη μειώνεται. Ελάχιστοι «γραφικοί συντοπίτες μας» ανεβαίνουν στα γαϊδουράκια και ανηφορίζουν στα βουνά του νησιού. Ελάχιστες γεωργικές ασχολίες, κανένα αμπέλι, ίσως λίγα ζώα και καμιά φορά απλά η ανάγκη επαφής με τις ρίζες είναι τα κίνητρα που οδηγούν τους ηλιοκαμένους και ρυτιδωμένους μιας ξεχασμένης γενιάς πάνω στις παραγκεριές.

Αυτές οι παραγκεριές σύντομα θα χάσουν την εικόνα τους και οι βουνοκορφές μας θα γεμίσουν ανεμογεννήτριες. Πολύς λόγος έχει γίνει για την πράσινη και αειφόρο ανάπτυξη, ειδικότερα από τότε που η χώρα μας έγινε δέσμια του «μνημονίου». Κυβέρνηση και μέσα ενημέρωσης, με κάθε τρόπο προσπαθούν να μας πείσουν για την καινοτόμο τεχνολογία και τα οφέλη της, αγνοώντας τις όποιες αλλοιώσεις στο τοπίο. Με τα σημερινά δεδομένα, η νομοθεσία παρακάμπτεται ευκολότερα ενώ οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν. Εσκεμμένα χαρακτηρίζονται και οι παραγκεριές ως μικρής αξίας, ώστε να διευκολύνονται τελικά επιχειρηματίες που επενδύουν σε βάρος των πολιτών για ακόμη μία φορά.

Οικολογικές οργανώσεις σε όλη την Μεσόγειο αντιτίθενται στην αιολική ενέργεια και με τον τρόπο που εισάγεται στις κοινωνίες και το φυσικό περιβάλλον και ουσιαστικά επιβάλλεται από τις βόρειες χώρες.

Και η ηλεκτρονική αυτή σελίδα, έχει την ανάγκη να μεταφέρει τις ανησυχίες της για τις εξελίξεις προς τους αναγνώστες της αλλά πολύ περισσότερο να δηλώσει την κάθετη αντίθεσή της στις αλλαγές που έρχονται στο νησί μας.

Η απαξίωση του τόπου μας και των περιουσιών μας, μα πιο πολύ η όψη της ηλιαγαπημένης γης μας όπως την ξέρουμε θα επιταχυνθεί με την εγκατάσταση των αιολικών πάρκων στου Πολέμου τον Κάμπο, στην περιοχή του Τσικνιά και του Μαρλά. Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας (ΡΑΕ) έχει ήδη προχωρήσει σε αδειοδότηση συγκεκριμένων επιχειρηματιών για την εγκατάσταση συνολικά περίπου 30 ανεμογεννητριών. ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑΡΑΤΣΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

Picture
Αιτήσεις για ΑΠΕ στην Τήνο

1) ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΟΥ που θα φέρει:

· ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΜΑΣ

· ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΜΨΗ

· ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ

2) Η ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ ΩΣ ΜΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ

3) Η ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ CO2 ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ

4) Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

5) ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΒΟΡΕΙΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

6) ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΕ ΑΛΛΑ ΕΠΙΔΟΤΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

7) ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΠΕ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ => ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

8) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΕ ΑΛΛΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ

9) ΟΙ ΑΠΕ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΔΙΚΤΥΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

10) ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ ΔΙΚΤΥΑ ΔΡΟΜΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ

11)ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ KΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

12)ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΑΔΕΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΦΥΣΑΕΙ

13)Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ – ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

14)ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ

15)
Για να δείτε το βίντεο από την ημερίδα στην γειτονική Άνδρο πατήστε εδώ.
Για να δείτε ποιες αιτήσεις έχουν εκγριθεί από την ΡΑΕ ρίξτε μια ματιά στα αρχεία παρακάτω:

rae_1387-2010.pdf

rae_1389-2010.pdf




Δεν υπάρχουν σχόλια: