Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

«ΤΗΝΟΣ – ΤΟΛΜΑΜΕ ΜΑΖΙ»

Α Ν Ο Ι Κ Τ Η Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η

Με απόλυτη επίγνωση της μεγάλης ευθύνης και με οδηγό την αγάπη για το νησί μας, με εφόδια την εμπειρία, τις γνώσεις και πάνω απ’ όλα την στήριξη των συμπατριωτών μας, ανακοινώνω την κάθοδο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, της 7ης Νοεμβρίου 2010, διεκδικώντας, τη διοίκηση του νέου Δήμου της Τήνου.

Αγαπητοί συμπατριώτες.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι εμφανής η ανάγκη έκφρασης μιας ισχυρής και αποτελεσματικής πολιτικής για ολόκληρη την Τήνο. Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για μια δυνατή και σύγχρονη τοπική αυτοδιοίκηση στον τόπο μας, που θα διαμορφώνει τους όρους και τις προϋποθέσεις για μια τοπική κοινωνία ανθρωπιάς, συνοχής και αλληλεγγύης.

Πρόθεση και στόχος είναι να πορευθούμε στους δρόμους της χρηστής και συνετής διοίκησης που εφαρμόσαμε στο Δήμο Εξωμβούργου. Μακριά από τις όποιες εξαρτήσεις και επιρροές, μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες και πελατειακές σχέσεις και με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών όλων των κατοίκων του νησιού μας, με συγκεκριμένες και προοδευτικές λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας.

Συνεχίζουμε την πορεία μας μαζί, πόρτα – πόρτα, σπίτι – σπίτι, χωριό – χωριό, γειτονιά – γειτονιά. Συνομιλούμε με όλους, όπως μέχρι σήμερα και σχεδιάζουμε την Τήνο του μέλλοντος, την Τήνο που ονειρευόμαστε, την Τήνο όλων, μακριά από συμφέροντα και προσωπικές πολιτικές.

Καλούμε όλους, ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις και επιμέρους απόψεις και θέσεις, να ταχθούν στο πλευρό μας και να ενισχύσουν την κοινή προσπάθεια για να πραγματοποιήσουμε ένα έργο που το έχει ανάγκη ο τόπος μας. Πρόκειται για την ποιοτική αναβάθμιση στην καθημερινή μας ζωή, που θα ανοίξει νέες προοπτικές και νέους ορίζοντες σε όλους.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, πιο δυναμικά πλέον, μπορεί να διαχειρίζεται τις τοπικές υποθέσεις, να υπερασπίζεται την ισόρροπη ανάπτυξη της περιφέρειας, να προωθεί με θάρρος και σύνεση αιτήματα και απαιτήσεις προς την πολιτεία. Η εκχώρηση εξάλλου από την πολιτεία περισσότερων αρμοδιοτήτων και πόρων προς τους νέους Δήμους καθιστά θεσμό, πλέον, την οικονομική αυτοτέλεια και την αυτοδυναμία των νέων ισχυρών Δήμων.

Το μεγάλο, όμως, στοίχημα που τίθεται είναι ο νέος Δήμος να προσφέρει εξ ίσου και ισοδύναμες υπηρεσίες σε όλους τους δημότες του, όπου και αν αυτοί βρίσκονται-στη χώρα ή στα χωριά μας-και να δώσει προοπτική ανάπτυξης σε όλο το νησί, με διάλογο και σεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε γεωγραφικής ενότητας.

Στο Συνδυασμό μας, συμμετέχουν έμπειρα μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παράγοντες της Τοπικής Κοινωνίας, αλλά και πολλοί νέοι: με όρεξη, με φρεσκάδα, δημιουργική σκέψη, με γνώση και νέες ιδέες, με διάθεση και θέληση να εργασθούν σκληρά για προσφορά στα κοινά, που μπορεί και πρέπει να αποτελέσουν τη συνέχεια για το αύριο. Άνθρωποι ικανοί, ανιδιοτελείς, που πιστεύουν σ’ αυτή την προσπάθεια και προέρχονται από όλους τους ιδεολογικούς χώρους. Έτσι απελευθερώνουμε και κινητοποιούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις του νησιού μας, με στόχο την πρόοδό του.

Θέλω να καλέσω όλους τους νέους ανθρώπους του νησιού μας να ενδιαφερθούν για τα κοινά, να εκφράσουν τη θέση τους και την άποψή τους για τα τοπικά θέματα, να επιλέξουν αξιοκρατικά το συνδυασμό που τους εκφράζει και να ασχοληθούν ενεργά για ένα διαφορετικό και σε κάθε περίπτωση καλύτερο αύριο στον τόπο μας.

Οι κεντρικοί στόχοι του προγράμματος του Συνδυασμού μας, που αποτελούν και δέσμευσή μας έναντι των συμπατριωτών μας, συνοψίζονται σε:

 • Βελτίωση της ποιότητας ζωής του Τήνιου πολίτη,
 • Την εγκατάσταση της διοικητικής δομής του νέου Δήμου, σε όλη την διοικητική περιφέρεια του νησιού, ώστε και με την υποστήριξη των νέων τεχνολογιών κάθε πολίτης να μπορεί να λειτουργεί, να συναλλάσσεται και να εξυπηρετείται από τον Δήμο χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθεί.
 • Ουσιαστική στήριξη όλων των επαγγελματικών ομάδων που δοκιμάζονται σκληρά από την παρατεταμένη οικονομική κρίση.
 • Δημιουργία συνθηκών στήριξης του τουριστικού προϊόντος και επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.
 • Αξιοποίηση, καταγραφή και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου και με την βοήθεια των νέων τεχνολογιών.
 • Αναζήτηση επενδύσεων ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες απασχόλησης ώστε να αυξηθεί ο τοπικός πλούτος.
 • Δημιουργία κατάλληλων συνθηκών ώστε επιτέλους η Τήνος να αποκτήσει ασφαλές λιμάνι και αλιευτικά καταφύγια, με σύγχρονες χερσαίες λιμενικές υποδομές καθώς και ορθή αξιοποίηση των πόρων του Λιμενικού Ταμείου.
 • Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός υφιστάμενων λιμένων Υστερνίων και Πανόρμου.
 • Άμεσες ενέργειες για πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας, των Περιφερειακών – Αγροτικών Ιατρείων του νησιού και την δημιουργία Δημοτικών Ιατρείων
 • Διεύρυνση προγραμμάτων κοινωνικής στήριξης όπως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» και «Παιδικών – Βρεφονηπιακών Σταθμών», σε όλο το νησί.
 • Την ολοκλήρωση των έργων της Ύδρευσης ώστε και η πόλη να έχει συνεχή και απρόσκοπτη υδροδότηση καθώς και άμεση αντικατάσταση των αμιαντούχων δικτύων ύδρευσης.
 • Ολοκλήρωση έργων αποχέτευσης, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων όλης της Τήνου.
 • Την οριστική επίλυση των θεμάτων της Καθαριότητας.
 • Την Πράσινη Ανάπτυξη, το Περιβάλλον και την αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.
 • Την βελτίωση των εκπαιδευτικών υποδομών του νησιού με την δημιουργία νέων σύγχρονων εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων.
 • Ολοκλήρωση των αθλητικών υποδομών «Κλειστού Γυμναστηρίου» και «Κολυμβητηρίου» στην πόλη της Τήνου.
 • Διαμόρφωση αγροτικής πολιτικής που θα στηρίζει, θα προβάλει και θα αξιοποιεί τα τοπικά ζωικά και φυτικά προϊόντα.

Προσκαλούμε όσους έχουν τις ίδιες με μας αγωνίες, να συμμετέχουν ενεργά στην κοινή προσπάθεια. Με το συνδυασμό μας «Τήνος – Τολμάμε Μαζί», πραγματοποιούμε μια νέα αρχή ενώ ταυτόχρονα αξιοποιούμε την εμπειρία μας στον Δήμο Εξωμβούργου και όχι μόνο, ώστε στην Δημοτική μας Παράταξη να μπορεί να βρει την έκφρασή του κάθε πολίτης και κάθε αυτοδιοικητική πολιτική.

Ως έμβλημά μας επιλέξαμε το νησί μας σε συνδυασμό με τρία περιστέρια, τα οποία συμβολίζουν τους μέχρι σήμερα τρείς Ο.Τ.Α. του νησιού, τον Δήμο Τήνου, τον Δήμο Εξωμβούργου και την Κοινότητα Πανόρμου, που πετούν σε μια ανοδική και κοινή πλέον πορεία.

Θέλουμε και τολμάμε μαζί να κάνουμε το Όραμα Πραγματικότητα.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Τήνος – Τολμάμε Μαζί»

Παναγιώτης Κροντηράς


www.tinos-tolmamemazi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: