Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

Σύσκεψη για την πρόοδο εκτέλεσης των έργων στο το λιμένα της Τήνου

Στο πλαίσιο της Πολιτικής του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, για την ασφαλή προσέγγιση πλοίων ακτοπλοΐας και κρουαζιέρας στο λιμένα της Τήνου, διοργανώθηκε χθες(04-03-2008) στο Υ.Ε.Ν.Α.Ν.Π., με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Γεωργίου Βλάχου και υπό την προεδρία του, σύσκεψη για την ενημέρωση των εμπλεκομένων φορέων, αναφορικά με την πρόοδο εκτέλεσης των έργων στο λιμένα της Τήνου, το στάδιο προώθησης των τεχνικών λύσεων που είχαν συζητηθεί κατά τις προηγούμενες αντίστοιχες συσκέψεις, καθώς και θέματα ασφάλειας και εύρυθμης λειτουργίας του εν λόγω λιμένα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, πέραν των εκπροσώπων του Υ.Ε.Ν.Α.Ν.Π., ο Νομάρχης Κυκλάδων κ. Δημήτρης Μπαϊλας, ο Έπαρχος Τήνου κ. Ραφαήλ Μωραΐτης, ο Δήμαρχος Τήνου κ. Σίμος Ορφανός, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων κ. Γιάννης Αλβέρτης, ο Λιμενάρχης Τήνου, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου, της Ε.Ε. Ακτοπλοΐας, της Π.Ε.Π.Ε.Ν., καθώς και πλοιοκτητριών εταιρειών πλοίων ακτοπλοΐας και κρουαζιέρας.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, κατέστη δυνατή η ενημέρωση των εμπλεκομένων φορέων για τα παραπάνω θέματα και προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
· Τα έργα που εκτελούνται στο λιμένα της Τήνου, μετά τις σχετικές παρεμβάσεις, βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση και υπάρχουν μικρές καθυστερήσεις στην υλοποίησή τους.
· Η Δ.Τ.Υ.Ν.Α. Κυκλάδων θα διερευνήσει εντός δύο ημερών τη δυνατότητα εξυπηρέτησης με ασφάλεια του πλοίου «BLUE STAR II», ειδικά για τη Μεγάλη Παρασκευή, σε υπό κατασκευή κρηπίδωμα του εν λόγω λιμένα.
· Η Δ.Τ.Υ.Ν.Α. Κυκλάδων θα τοποθετηθεί εγγράφως για το θέμα της δυνατότητας εξυπηρέτησης κρουαζιεροπλοίων τη θερινή περίοδο του 2008.
5/3/2008

Πηγή: http://www.marinews.gr/article.asp?NewID=4268

Δεν υπάρχουν σχόλια: