Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2007

Η Τράπεζα Πειραιώς χορηγός στην περίθαλψη της Βικτώριας

Βρέθηκε να παλεύει με 9 μποφόρ για τη ζωή της, λίγο αφότου γεννήθηκε σε μια σπηλιά της Τήνου. Χάρη στην πρωτοβουλία, όμως, μιας ευαισθητοποιημένης κατοίκου του νησιού, της κας Βικτωρίας Δρούγα, σήμερα η μικρή Monachus monachus, βρίσκεται στο Κέντρο Περίθαλψης στην Αλόννησο υπό τη φροντίδα των ειδικών της MOm.

Την προσπάθεια υποστηρίζει για μία ακόμα φορά η Τράπεζα Πειραιώς, ως χορηγός του προγράμματος Περίθαλψης και Επανένταξης της «Βικτώριας». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου και Υπεύθυνη της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, κα Σοφία Στάϊκου κατά την επίσκεψή της στο Κέντρο Περίθαλψης, «πάνω από 15 χρόνια στηρίζουμε την προσπάθεια επιβίωσης του πιο απειλούμενου θαλάσσιου θηλαστικού, της Μεσογειακής φώκιας, σύμβολο της ελληνικής βιοποικιλότητας. Το γεγονός αυτό ελπίζουμε να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους φορείς. Η προστασία της ελληνικής φύσης δεν είναι απλά υπόθεση όλων μας, αλλά χρέος όλων μας».

Η Τράπεζα Πειραιώς εξ άλλου έχει αναλάβει ουσιαστικό ρόλο στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος μέσα στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Πειραιώς ενώ αποτελεί τον βασικότερο «Σύμμαχο στην Επιβίωση» της Monachus monachus.

Η περίθαλψη και επανένταξη μιας Μεσογειακής φώκιας είναι μια δύσκολη και απαιτητική διαδικασία που απαιτεί εξειδικευμένο προσωπικό ενώ διαρκεί τουλάχιστον 4 με 5 μήνες. Η μικρή «Βικτώρια» έχει ολοκληρώσει ήδη δύο μήνες στην περίθαλψη και ενώ η αρχική κατάστασή της δεν άφηνε περιθώρια για αισιόδοξες προβλέψεις, αυτή η γενναία Monachus monachus δείχνει σημάδια σημαντικής βελτίωσης, περνώντας σιγά-σιγά στο στάδιο της επανένταξης.

Το μικρό φωκάκι ονομάστηκε «Βικτώρια» προς τιμήν της διασώστριάς του αλλά και γιατί εμπνέει το μήνυμα της νίκης που… «εκπέμπει». Αν η Βικτώρια τα καταφέρει, συμπληρώνοντας τον κύκλο ζωής της στο φυσικό της περιβάλλον, θα φέρει στον κόσμο 15 περίπου Monachus monachus. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η διάσωση και επανένταξη έστω και μιας Μεσογειακής φώκιας μπορεί να κάνει τη διαφορά!

Πηγή: MOm

Δεν υπάρχουν σχόλια: