Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Η Τήνος δεν είναι η κότα με τα χρυσά αυγά του καλοκαιριού και ένας περιττός ή επιζήμιος προορισμός του χειμώνα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΑΠΟ ΣΥΡΟ & ΠΕΙΡΑΙΑ,

"ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ" ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΝΟΥ


Ο Δήμαρχος Τήνου κ. Παναγιώτης Κροντηράς, απέστειλε επιστολή προς σειρά παραληπτών, αρχής γενομένης από τον κ. Πρωθυπουργό της Χώρας, με την οποία εξέφρασε βαθιά αγανάκτηση για την άδικη και ανέντιμη αντιμετώπιση του νησιού μας με τον αποκλεισμό του από τη Σύρο και τον Πειραιά. Παραθέτουμε το κείμενο του εγγράφου, αυτολεξεί:


Αξιότιμοι κύριοι,


Επανερχόμαστε ακόμη μια φορά για να εκφράσουμε τη βαθιά μας αγανάκτηση και οργή για την άδικη και ανέντιμη αντιμετώπιση της νησιωτικής χώρας.

Επιτέλους, όλα τα πράγματα έχουν τα όριά τους. Ο Δήμος Τήνου πληροφορήθηκε μόλις σήμερα 28-2-2012, την αιφνίδια, πρωτόγνωρη και εκτός πάσης λογικής διακοπή, από 1-3-2012 (!), του δρομολογίου του πλοίου «ΙΘΑΚΗ», που εκτελεί την γραμμή Πειραιάς – Σύρος – Τήνος – Μύκονος και αντίστροφα, καθημερινά πλην Σαββάτου. Πρόκειται για πλήρη και πρωτοφανή στα ακτοπλοϊκά χρονικά απομόνωση της Τήνου από το διοικητικό κέντρο της Σύρου, όπου η έδρα του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σύρου (και η εγγύτερη στην Τήνο μονάδα αιμοκάθαρσης), των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, των Δικαστηρίων (Πρωτοδικείου και Εφετείου, σε ποινικό, αστικό και διοικητικό επίπεδο), του ΕΟΤ και σειράς άλλων υπηρεσιών. Απομόνωση από το κέντρο μέσω του οποίου μπορεί να κατευθυνθεί κανείς σε άλλους προορισμούς (Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη, Ρόδο, Κω κλπ). Πρόκειται για απίστευτη υποβάθμιση (και) της Τήνου και για εντελώς αδικαιολόγητη ενέργεια, που εκλαμβάνεται ως απροκάλυπτα εχθρική για την Τήνο και δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή.

Η Τήνος δεν είναι η κότα με τα χρυσά αυγά του καλοκαιριού και ένας περιττός ή επιζήμιος προορισμός του χειμώνα. Και αν για τα γραφεία των πλοιοκτητών υπάρχει αυτή η αντίληψη και οι ανθρώπινες ανάγκες καθορίζονται από τις τιμές του πετρελαίου ή άλλες παραμέτρους, ευελπιστούμε ότι υπάρχουν ακόμη (και μιλούμε για ουσιαστική ύπαρξη) και τα αρμόδια Υπουργεία και Διευθύνσεις, που δεν μπορεί να ανέχονται σε νησιωτική χώρα ανάλογη ποδοπάτηση των δικαιωμάτων των νησιωτών. Έχουμε τονίσει σε πρωτόγνωρο βαθμό τη συνταγματική ρήτρα περί νησιωτικότητας. Αν δεν καταλαβαίνουν, ας ανοίξουν το ισχύον Σύνταγμα. Η απόφαση αυτή είναι διάτρητη και δεν πρέπει να ισχύσει ούτε μία ημέρα.

Ανάλογα με την έκβαση αυτού του αδιανόητου σεναρίου, που ο Δήμος Τήνου αρνείται να πιστέψει, θα κηρυχθεί ανεπιθύμητο πρόσωπο οποιοσδήποτε πολιτικός παράγοντας ήθελε συμπράξει στην υλοποίησή του ή αποδεχθεί μια τέτοια εξέλιξη, έστω και διά της αδράνειάς του. Ο Τηνιακός λαός, με την καθοδήγηση του Δήμου Τήνου, επιφυλάσσεται για τον τρόπο της αντίδρασής του, σε όποιον προωθεί ανάλογη εξέλιξη είτε αυτό αφορά πλοιοκτήτριες εταιρείες είτε πολιτικά πρόσωπα και υπηρεσιακούς παράγοντες. Πάντως, η όποια αντίδραση θα είναι ανάλογα ακραία, με την ακρότητα του επιχειρούμενου αποκλεισμού μας.

Παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκριση των αρμόδιων αρχών και την ανάλογη ενέργεια των θιγόμενων νησιών των Κυκλάδων.

Κ


Από τον

ΔΗΜΟ ΤΗΝΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πληροφορίες: 2283360125/6932393491Τήνος, 28/2/2012


3 σχόλια:

Ορφέας είπε...

Μα βρε παιδια όλοι απο Ραφήνα πηγαινοέρχονται. Aπο Πειραιά δεν έχει πολλά πράγματα το ιθάκη. Και εξάλλου απ' οτι ξέρω δεν θα κοπούν τα δρομολόγια του. Απλα ίσως να εκτελούνται απο Πειραιά καθημερινά εκτος Κυριακής όπως και τώρα. Απλως στον Δήμαρχο ίσως μεταφέρθηκε "Δεν θα εκτελεί καθημερινά εκτος Σαββάτου". Δεν ξέρω. Υποθέσεις κάνω. Πάντως θα πρέπει να περιμένουμε γιατι στοsite της blue star δεν αναφέρει τίποτα σχετικό. Και εαν μιλάγαμε για αύριο σίγουρα θα το είχαν ανακοινώσει. Εγω πάντως απο αυτα που ξέρω το Ιθάκη θα εκτελέσει την ακινησία του τον Μάιο ενω ήδη θα έχει μπει στην συροτηνομυκονιά το Νάξος.

Ορφέας είπε...

1η Μαρτίου και να που όλα μια χαρα εκτελούνται. Καμια ανακοίνωση για επιπλέον περικοπές του Ιθάκη. Και πείτε μου ποιο άλλο νησι με 9.οοο κατοίκους έχει τρία δρομολόγια καθημερινά για αττική συν τα ενδοκυκλαδικά! Οπότε κανένα παράπονο δεν θα έπρεπε να έχετε για την σύνδεση σας. Εδω η λήμνος με διπλάσιο πληθυσμό (περίπου 18.000 κατοίκους) έχει 6 δρομολόγια την εβδομάδα ενω εσείς έχετε 20 δρομολόγια την εβδομάδα για Αττική(7 του Θεολόγος Π, 7 του Superferry II, 6 του Blue Star Ithaki) συν 3 ενδοκυκλαδικά (2 του Aqua Spirit, 1 του Άρτεμις) = 23 δρομολόγια την εβδομάδα!!!! Ποιος στην χάρη σας!! Και η Λήμνος με διπλάσιο πληθυσμό να έχει το 1/3 των δρομολογίων που έχετε εσεις ενω θα έπρεπε με βάση τον πληθυσμό να έχει τα διπλάσια!!!

cyclader είπε...

Πες μα τώρα ότι οι ακτοπλόοι χάνουν από την Τήνο των 9.000... χαχαχα. Ξέρεις πόσα πλοία ζητάνε να μπουν ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ; αν όχι ρώτα να μάθεις... Απλά, πολύ απλά, έρχεσαι το καλοκαίρι, γιατί έρχεσαι, ξέρεις νομίζω, ΜΗΝ με αφήνεις όμως εντελώς ξεκρέμαστο το χειμώνα (Πρόκειται για πλήρη και πρωτοφανή στα ακτοπλοϊκά χρονικά απομόνωση της Τήνου από το διοικητικό κέντρο της Σύρου, όπου η έδρα του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σύρου)...