Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ξινάρα, 10/1/2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑΣ


Ο Δήμαρχος Τήνου κ. Παναγιώτης Κροντηράς, προκειμένου να καλυφθούν εν μέρει τα δρομολόγια του πλοίου «Θεολόγος Π.», το οποίο από σήμερα αποσύρθηκε για ετήσια επιθεώρηση έως και 24/2/2011, απέστειλε έγγραφο – αίτημα στο Υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων & Αλιείας, στο Γενικό Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και στη ναυτιλιακή εταιρεία Nel Lines, της οποίας τα πλοία εξυπηρετούν την ενδοεπικοινωνία των Κυκλάδων, ζητώντας την τροποποίηση ορισμένων δρομολογίων των πλοίων “ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ ΙΙ» και «AQUA JEWEL».

Πιο συγκεκριμένα, ζητήθηκε:

Α) το πλοίο «ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ ΙΙ» να αναχωρεί κάθε Παρασκευή από Σύρο προς Άνδρο στις 18:30 αντί στις 16:00 και από Άνδρο προς Τήνο στις 21:20 αντί στις 18:50, έτσι ώστε να υπάρξει ανταπόκριση με το δρομολόγιο του πλοίου «Πηνελόπη Α» από Ραφήνα προς Άνδρο, το οποίο προσεγγίζει το λιμάνι της Άνδρου στις 21:00 και έτσι να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες από Ραφήνα προς Τήνο.

Β) το πλοίο «AQUA JEWEL» να αναχωρεί κάθε Τετάρτη από Σύρο προς Τήνο στις 22:40 αντί στις 22:25, έτσι ώστε να υπάρχει ανταπόκριση με το δρομολόγιο του πλοίου «Blue Star» από τον Πειραιά, το οποίο προσεγγίζει το λιμάνι της Σύρου στις 22:00. Με τη μετατροπή αυτή θα εξυπηρετηθούν οι επιβάτες από Πειραιά προς Τήνο.

Γ) Τέλος, το δρομολόγιο του πλοίου «AQUA JEWEL», που είναι προγραμματισμένο κάθε Δευτέρα από Λαύριο προς Σύρο στις 17:00, να επεκταθεί μέχρι και την Τήνο.


Από το γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια: