Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Κλασσική περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος!!!!

Συνέντευξη τύπου έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής στις 23-4-2009. Στη συνέντευξη μοιράστηκε το συνημμένο ενημερωτικό δελτίο για τις εξελίξεις στα λιμάνια της χώρας. Μεταξύ άλλων:

...Κλασσική περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος είναι το λιμάνι της Τήνου, το οποίο ξεκίνησε με μία μελέτη το 1980, και εκεί έχουν γίνει ορισμένα λάθη, τα οποία προσπαθήσαμε να τα αποτρέψουμε την τελευταία στιγμή, ή και πριν από την τελευταία στιγμή, μπορέσαμε να τα περιορίσουμε.
Αλλά βλέπετε ότι πολλές φορές όταν ορισμένα έργα εκτελούνται από τους τοπικούς φορείς, εκεί προέχουν τα τοπικά συμφέροντα, οι τοπικές εκτιμήσεις. Δηλαδή πολλές φορές ενδιαφέρονται αν θα εξυπηρετήσουν τα καταστήματα που έχουν τα τραπεζοκαθίσματα στην παραλία και λιγότερο ενδιαφέρονται αν το λιμάνι θα είναι κατάλληλο να υποδεχθεί μεγάλα πλοία....


Γ. ΕΡΓΑ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕΝΑ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ Α.Ε. ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

8. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

8.2. ΤΗΝΟΣ
Το έργα που εκτελούνται στη εξωτερική πλευρά του λιμένα Τήνου έχουν προϋπολογισμό περίπου 3.000.000,00€, χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου, υλοποιούνται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων και αναμένεται να παραδοθούν έως την 30-05-2009. Ο νέος προβλήτας που έχει κατασκευαστεί παραπλεύρως των δύο υφιστάμενων θα είναι έτοιμος προς χρήση μέχρι το τελος του α΄εξαμήνου του 2009.
Όσον αφορά την πρόοδο των εργασιών του προστατευτικού λιμενοβραχίονα εκκρεμεί εκδίκαση της αίτησης θεραπείας της αναδόχου εταιρείας από το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Σημείωση: Η κατασκευή του περίφημου προστατευτικού λιμενοβραχίονα είναι χαρακτηριστική περίπτωση τοπικιστικού εγωισμού και άγνοιας των αναγκών ελιγμού των σύγχρονων πλοίων με αποτέλεσμα ο λιμένας αυτός που αποτελεί μέγιστο προορισμό θρησκευτικού τουρισμού να αδυνατεί πλέον να υποδεχτεί σύγχρονα επιβατηγά μεγάλου μεγέθους με πολλαπλές συνέπειες για την τοπική οικονομία.

Όλη η συνέντευξη τύπου: http://www.yen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: