Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

«ΤΗΝΟΣ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ»

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
του ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΝΟΥ ΣΙΜΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ

Αγαπητοί συμπατριώτες

Όπως είναι πλέον γνωστό σε όλους, ο χάρτης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας αλλάζει.
Στις 7 Νοεμβρίου 2010 οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν σύμφωνα με το Νόμο 3852/2010 που αποτελεί τη νέα Διοικητική Μεταρρύθμιση του Κράτους - πρόγραμμα «Καλλικράτης».
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ριζοσπαστική δομική αλλαγή που αλλάζει τον τρόπο διακυβέρνησης σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.
Οι νέοι Δήμοι καθίστανται πλέον, πρώτο και κυρίαρχο κύτταρο για τη λειτουργία του Κράτους, για τη Δημοκρατία μας.
Το πλήθος και το μέγεθος των αρμοδιοτήτων που καλούνται να ασκήσουν και να εφαρμόσουν, τους αναδεικνύει σε «μικρή τοπική κυβέρνηση».
Απαιτεί κατά βάση αλλαγή νοοτροπίας πολλών χρόνων στη διοίκηση, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και μάλιστα, εν μέσω δημοσιονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας, έχοντας υπογράψει «Μνημόνιο», το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους δανειστές μας να επιβάλουν τις θέσεις τους.
Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του προγράμματος είναι ο ανθρώπινος παράγοντας, χωρίς να παραβλέπουμε την ανάγκη κάλυψης του κόστους των μεταφερόμενων με τον «Καλλικράτη» αρμοδιοτήτων.
Εμείς έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε στα δύσκολα.

Με τα δεδομένα αυτά, μετά από ώριμη σκέψη και με υψηλό αίσθημα ευθύνης σας κάνω επίσημα γνωστό, ότι θα είμαι υποψήφιος για την τιμητική θέση του Δημάρχου Τήνου.

Η μέχρι σήμερα πορεία μου, ως ανθρώπου που εργάζεται και επιχειρεί, η εμπειρία και η γνώση που έχω αποκτήσει από την ανιδιοτελή ενασχόλησή μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση του νησιού μας επί σειρά ετών αποτελεί εγγύηση για το μέλλον.
Το σοβαρό έργο που έχει παραχθεί, η οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου, οι ρεαλιστικές λύσεις που έχουν δοθεί σε προβλήματα του τόπου μας, οι καινοτόμες προτάσεις που έχουν κατατεθεί κατά τη διάρκεια της Δημαρχιακής μου θητείας, αλλά και η διάθεση για προσφορά ζωής σε ένα τόπο, που με τίμησε αναδεικνύοντάς με Δήμαρχο του Δήμου Τήνου, θεωρώ ότι είναι οι κυρίαρχοι λόγοι που με οδηγούν στην απόφασή μου αυτή.

Μαζί μου, στο Συνδυασμό «ΤΗΝΟΣ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ», συμπορεύονται άνθρωποι άξιοι, αποτελεσματικοί, με επιστημονική κατάρτιση, λαμπρή πορεία στον επαγγελματικό τους βίο, με εμπειρία στα κοινά του τόπου μας.
Άνθρωποι νέοι με όραμα, που αποτελούν εγγύηση αξιοπιστίας για ένα δυναμικό άλμα στο μέλλον.


Σας καλώ λοιπόν όλους, σε συστράτευση, για μια Δημιουργική Πορεία προς την ιστορική μετάβαση στο αύριο.

Προτάσσοντας το ΕΜΕΙΣ και όχι το ΕΓΩ.
Χωρίς κομματικές δεσμεύσεις.
Χωρίς τοπικιστικές διακρίσεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Με σεβασμό στις φυσικές, ιστορικές και κοινωνικές ιδιαιτερότητες και στα πλεονεκτήματα που αναδεικνύουν κάθε κομμάτι του νησιού μας.
Με οδηγό μας την απόλυτη διαφάνεια και το δημόσιο έλεγχο για κάθε πράξη της Δημοτικής Αρχής.
Με μοναδικό γνώμονα, ένα καλύτερο μέλλον για την Τήνο, για τις οικογένειές μας, για τα παιδιά μας,
Σας καλώ να υποστηρίξετε ενεργά το Συνδυασμό της Ενότητας, της Κοινωνικής Συνοχής και της Ελεύθερης Έκφρασης.
Σας ζητώ να εμπιστευθείτε τη Δύναμη της Ευθύνης, της Δημιουργίας, το Συνδυασμό της Νίκης.
Να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις του τόπου με όραμα : μια ανοικτή κοινωνία αλληλεγγύης που θα σέβεται τα δικαιώματα του δημότη, χωρίς αποκλεισμούς και αλαζονεία.
Μια κοινωνία στην οποία θα υπάρχει διαβούλευση, συμμετοχή στο δημοτικό προγραμματισμό, διαφάνεια και δημοκρατικός διάλογος, στοιχεία τα οποία χαρακτηρίζουν τη μέχρι σήμερα πορεία μας.
Μια δημοτική αρχή με ικανότητα να αφουγκράζεται τις ανάγκες σε κάθε σημείο του νησιού μας, να συνθέτει διαφορετικές απόψεις και να επιλύει τα προβλήματα.

Για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να κατακτήσουμε το μέλλον.
Γιατί μαζί μπορούμε περισσότερα.
Δεν μας χωρίζει τίποτα.
Η Τήνος μας ενώνει.


Με ιδιαίτερη τιμή

ΣΙΜΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΝΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια: